În urmă cu ceva timp, pe vremea copilăriei mele erau la modă jurnalele pe care mai toți copiii îl aveau și completau de zor în el.

Acum, o parte din toți acești copii care adormeau cu mâinile murdărite de cerneală și cu jurnalul sub pernă au trecut la etapa următoare și s-au hotărât să își facă o blog personal, unde să scrie vrut și nevrute, personale sau mai puțin personale și unde oamenii să îi citească.

Dacă pe atunci era nevoie doar de un caiet și un pix, aceste 2 instrumente principale au fost înlocuite în zilele noastre de firmele de web hosting care îți găzduiește.

Dacă doriti hosting pentru blog sau pentru orice alt proiect online ar fi bine să găsiți o firmă de găzduire web care să îndeplinească aceste condiții: SECURITATE, PERFORMANȚĂ, FIABILITATE.

Și acum să le luam pe rând ….. nu e deloc complicat! 🙂

claus-web

  1. Fiabilitatea

Încă de la bun început trebuie să întelegi că există diferite variante de web hosting disponibile dintre care să alegi: VPS sau Virtual Private Server, Shared, Dedicated sau Reseller Hosting. Ca să înțelegi ce înseamnă toate astea, documenteaza-te ce serviciu îți poate oferi fiecare firmă de web hosting si ce pachet este mai fiabil pentru atingerea scopurilor tale: prezența calitativă în online, conversii numeroase, ROI pozitiv și bounce rate scăzut.

2. Performanța

Firma de web hosting pe care o alegi trebuie iti permita sa setezi o adresa de mail preferentiala pentru domeniul tau, astfel incat orice mesaj sa fie retrimis spre adresa ta personala sau plasat intr-un inbox specific.

Pentru a avea cu adevărat performanță trebuie să îți cunoști foarte bine publicul țintă. Dacă publicul tău țintă este de pe teritoriul României, atunci este musai să colaborezi cu o firmă de web hosting românească.

3. Securitatea

Siguranta datelor si a informatiilor e prioritara mai ales in cazul afacerilor (shop-urilor) online. Acestea trebuie sa aiba certitudinea ca firma de web hosting le pune la dispozitie multiple functionalitati prin care datele personale ale companiei si ale clientilor sunt protejate iar platile de produse sau servicii sunt securizate.

Cele mai sigure conturi sunt cele cu certificate SSL. Clientii au mai multa incredere intr-un magazin care le ofera securitate. Probabil ai observat in unele website-uri ca adresa web incepe cu “https://” in loc de “http://”. Acest aspect se datoreaza certificatelor SSL (Secure Sockets Layer) sau certificate de securitate, protocoale criptografice care au rolul de a proteja schimburile de informatii de pe Internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here