Barbatii si dulciurile

Nu voi intelege niciodata de unde apare din senin placerea barbatilor de a manca dulciuri si asta la fiecare sfarsit de saptamana. Si nu orice fel de dulciuri ci prajituri casa, deoarece acelea sunt cele mai bune si nu se compara cu cele cumparate. Cel putin asa sustine sotul meu, caruia inca de la inceputul relatiei noastre i-am specificat clar ca eu nu sunt adepta facutului de prajituri si cred cu tarie ca este de preferabil sa luam prajituri de la cofetarie decat sa fac eu diverse retete care este posbil sa nu imi iasa. Adevarul este ca la cofetarii se gasesc atat de multe variante incat nici nu stii de unde sa alegi, iar toate sunt pur si simple delicioase.

Am crescut intr-o familie in care mama mea ne facea la fiecare sfarsit de saptamana ceva dulce, si chiar daca nu avea suficient timp liber, tot isi gasea putin timp pentru a face cateva clatite pe fuga sau doua, trei gogosi. Pasiunea pentru prajituri a mostenit-o si sora mea, care trebuie sa recunosc, face niste amandine si un tiramisu cum nu am mancat la nici o cofetarie.

Din pacate, eu nu am crezut ca am mostenit aceasta placere. Poate si din cauza ca nu am avut atat de mult timp incat sa imi permit sa stau in bucatarie la fiecare sfarsit de saptamana pentru o astfel de activitate. Nu ca mama ar fi avut timp liber din plin. Da, faceam torturi la aniversari, clatite, gogosi, saratele, diverse prajituri simple cu crème, eclere,insa nu atat de des pe cat si-ar fi dorit partenerul meu de viata. Ceea ce trebuie sa recunosc, pasiunea mea este inghetata si fac o inghetata cu lapte condensat de care nu te poti satura oricat de mult mananci. Si probabil ca inghetata este cea care nu lipseste din frigiderul nostru niciodata pe timp de vara.

Spuneam mai devreme ca sotul meu este un iubitor al dulciurilor. La inceput nu avea foarte multa pofta de prajituri, insa am observat atat la el cat si la alti barbati, ca dupa o anumita varsta incep sa manance foarte multe dulciuri. Nu sunt sigura care este explicatia. Si astfel, am devenit acel tip de femeie care face saptamanal cate o mica prajitura sau un mic tortulet. Am chiar si acel caiet de retete de torturi si prajituri cum au mama si sora mea. Adevarul este, ca atunci cand sotul tau vine si te roaga cu acei „puppy eyes” sa ii faci o prajitura, este imposibil sa il refuzi.

Si astfel, am inceput sa continui traditia inceputa inca din copilarie, de a face ceva bun la fiecare sfarsit de saptamana, daca nu, macar o data la doua saptamani. Si nu trebuie sa fie o reteta complicata. Iar internetul ajuta. Sunt atat de multe variante de torturi, prajituri, creme, mousse-uri, incat este imposibil sa nu te faca sa iti doresti sa incerci si tu. In timp aceasta activitate a devenit chiar momentul meu de relaxare. Am inteles acum de ce si alte doamne il considera la fel. Adevarul este ca bucataria este locul nostru sacru in care nimeni nu ne deranjeaza si in care ne putem desfasura asa cum consideram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here