Viitoare mamica sarcina

De azi începem seria unor articole dedicate vieţii de mămică: de la experienţa sarcinii până la primele nopţi albe petrecute cu noul membru al familiei.

Tu şi partenerul tău aţi decis că e timpul să deveniţi părinţi! Felicitări! De la prima ecografie cu bebe şi până la venirea lui pe lume nu sunt decât 9 luni. Însă, înainte de a face pasul cel mare, te sfătuiesc să ai în vedere cele mai importante 6 aspecte de care este recomandat să ţii cont atunci când îţi doreşti să devii mămică.

1. Renunţă la alcool şi tutun! Ambele sunt extrem de nocive pentru oricare dintre noi, nu doar pentru o viitoare mămică.

2. Urmezi vreun tratament? Consultă prospectul! În cazul în care urmezi un tratament, discută cu medicul despre posibilele efecte ale medicamentelor asupra unei sarcini. Este probabil ca medicul să-ți schimbe tratamentul, sau chiar să-l întrerupi până la venirea pe lume a bebelușului.

3. Fă o vizită la ginecolog! Este foarte important să știi cât de pregătită ești medical, dacă este necesar să faci câteva analize. Şi atenţie,nu doar tu, ci şi partenerul tău!

4. Redu consumul de cafea! Obişnuieşti să bei 2-3 cafele pe zi? Ei bine, doctorii recomandă ca viitoarele mămici să consume 200 de mg de cafea pe zi. Depăşirea acestei cantităţi creşte riscul apariţiei avortului!

5. Mănâncă sănătos! În perioada gravidităţii, se spune că femeia trebuie să îşi facă toate poftele! Ei bine, medicii recomandă o dietă sănătoasă, bazată pe dublarea cantităţii de multivitamine şi acid folic! De asemenea, la recomandarea medicului obstetrician, poţi lua suplimente prenatale. Te vor ajuta să ai o sarcină uşoară şi fără probleme!

6. Încearcă să pui pe listă costurile ce implică perioada de graviditate şi venirea pe lume a primului copilaş! De la analize, la vitamine prenatale, la ecografii şi morfologii (ecografii mai complexe) până la decorarea camerei viitorului membru şi pregătirea garderobei lui, costurile pot fi destul de piperate. E bine să ai în vedere faptul că o asigurare medicală, care să acopere consultaţiile prenatale, testarea şi naşterea bebeluşului, te-ar scuti de o cheltuială. Totodată, nu uita să iei în considerare concediul maternal, dar şi cheltuielile pentru îngrijirea copilului, după ce te vei întoarce la serviciu.

Ca un ultim sfat: NU TE IMPACIENTA! Treptat vei reuşi să iei deciziile potrivite şi favorabile familiei tale şi ale bebeluşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here