funerals

Am vazut-o la colt de strada avea lacrimi pe obraji si suspina, iar din cand in cand mai striga o vorba, doua durerea sa si-o aline. Nimeni nu-si indrepta privirea catre ea si nici de ajutat nu pareau prea animati sa o faca. Cu fata brazdata de trecerea timpului, biata batrana se asezase turceste in cel mai intunecat colt al strazii.

Si cum nimeni nu-i dadea atentie, batrana inchise ochii pentru a-si alunga foamea si setea si a se lasa prada somnului. Intre timp de undeva o domnisoara o privea. Batrana se trezi si uitandu-se uimita prin jur intreba:

  • Oare unde ma aflu eu aici? Oare am murit?
  • Departe de acest gand bunico. Mai intai trebuie sa-ti pregatesti toate cele necesare. Nu poti parasi aceasta lume, fara sa ai parte de servicii funerare de calitate.
  • Dar unde sunt acum? Oare visez? Desi incerc sa-mi amintesc ce mi se intampla nu pot sa-mi dau seama absolut deloc unde ma aflu.
  • Nu te panica bunico! Si in vis daca ai fi nu ai de ce sa te plangi mai bine linisteste-te si priveste ce inseamna cu adevarat sa ai parte de serviciile de pompe funebre pe care tu le meriti.
  • Dar ce se intampla cu toti acesti oameni si oare unde merg ei?
  • Priveste cu atentie si ai sa vezi ca ei merg in spatele unei masini mortuare.
  • Doamne, ce de lume?! Si cate lucruri frumoase sunt asezate si randuite. Cine si-ar putea permite astfel de lucruri?
  • Daca vei avea rabdare sa observi toate lucrurile ai sa intelegi ca toate aceste servicii sunt servicii de calitate. Ba mai mult decat atat acesta a primit si despagubire in caz de accident repatriere si nu este o vorba goala, ci sunt servicii funerare Alexandru Dorobantu.
  • La ce ma ajuta pe mine toate aceste informatii, cand eu sunt atat de saraca?
  • Poate ca daca vei privi mai bine in jurul tau vei observa ca lucrurile nu sunt asa cum le percepi tu. Poate ca daca vei avea curaj, inca, sa mai speri intr-o zi cand iti va veni sorocul si tu vei avea parte de toate acestea.

La vorbele tinerei domnite, batrana se cutremura si se trezi de-a binelea. Batrana privi in jur ganditoare si nedumerita. Nu stia ce sa mai creada – oare a fost un simplu vis sau ceea ce a vazut mai devreme a fost adevarat?

Si daca toate acele lucruri s-au intamplat, oare unde a  plecat domnita cu care ea vorbea? Speriata de toate cele intamplate, batrana isi puse pe umar singura traista pe care o mai avea si o porni din loc catre un taram necunoscut, fara sa mai inceteze din a-si canta durerea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here