terapia cu aerosoli

An de an, atunci cand sunt schimbari de temperatura, apar si nelipsitele viroze. Este destul de dificil să ne dăm seama cum să ne îmbrăcăm copiii când îi scoatem afară: acum e cald și soare, peste o jumătate de oră bate vântul și se întețesc norii. Vrem, nu vrem, prichindeii se pricopsesc cu stări gripale, care uneori duc și la nedoritele viroze respiratorii. În unele cazuri mai ușoare, părinții recurg la terapia cu aerosoli, în locul medicamentelor date la ore fixe!

Terapia cu aerosoli este un tratament extrem de util pentru infecțiile respiratorii la copii. Ea presupune inhalarea pe cale respiratorie a unor medicamente pulverizate sub formă de vapori, pentru a pătrunde în diferite zone ale aparatului respirator.
Aerosolii sunt indicați în bolile pulmonare, cum ar fi: bronșite, traheite, astm bronșic, chiar și pneumonie, sau în diferite afecțiuni ORL: sinuzite, laringite, amigdalite.
Ei se împart în două tipuri: artificiali – realizați de anumite dispozitive, și naturali – de pădure, sau marini.
Avantajul tratamentului cu aerosoli este că substanța medicamentoasă folosită este pulverizată în particule extrem de mici, pentru a ajunge în cele mai îndepărtate zone ale plămânilor, și acționează direct acolo unde este nevoie, fără a se dizolva în alte zone din organism.

Vezi oferta pentru aparate de aerosoli

Cum alegem aparatul de aerosoli pentru copil?
Există 3 tipuri de aparate pentru tratamentul cu aerosoli:
nebulizatoare: ideale în cazul copiilor mici, deoarece administarea medicamentului se face prin respirație normală, și poate fi administrat chiar și în timpul somnului;
inhalatoare cu doze măsurate: inhalarea trebuie să se facă lent și coordonat, iar din această cauză nu sunt indicate bebelușilor, deoarece ei nu pot înțelege acest sistem de administrare al tratamentului;
inhalatoare cu pulbere uscată: inhalarea se face rapid și profund de prima dată.
Ca și efecte adverse, ele nu sunt diferite de cele ale altor medicamente folosite. Tot ceea ce trebuie să faceți, este să consultați prospectul și să vorbiți cu medicul dumneavoastră.
La copiii mici, apar frecvent așa numitele crize de acomodare, care se manifestă prin senzația de nas înfundat sau dureri de urechi. Însă, stați fără grijă, nu reprezintă nici un pericol!

Vezi oferta pentru aparate de aerosoli

Mai nou, unii producători ai acestor aparate au scos pe piață o variantă extrem de utilă părinților: aparate sub forma unor animăluțe, foarte haioase, silențioase, și menite să le distragă atenția prichindeilor. O idee extraordinar de bună, pentru că uneori, majoritatea copiilor se sperie de tot ce-i nou, și scoate vreun sunet ciudat!
O multitudine de astfel de aparate, chiar și pe cele cu animăluțe, găsiți aici, în funcție de vârsta și nevoile celor mici! E un must-have, credeți-mă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here