Moșia Bunicilor sau „senior citizen village”, cum i se mai spune, este locul ideal pentru cei ajunși la o vârstă înaintată, rămași singuri sau care pur și simplu simt nevoia să trăiască într-o comunitate apropiată lor. Complexul este situat în localitatea Nuci, Comuna Vasilați, județul Călărași, la 30 de km de București.

Punctul forte al acestui loc este faptul că aici nu există program de vizită: familia și prietenii pot veni în orice zi, la orice oră, fără să fie nevoie să anunțe în prealabil sau să facă o programare.

Format din trei complexe pe o suprafață de 3000mp și o grădină generoasă de 35.000mp, Moșia Bunicilor îi primește cu drag și îi întâmpină cu activități plăcute și diversificate pe toți cei care doresc să îi treacă pragul. În plus, este așezată în mijlocul naturii, într-o oază de liniște, iar rezidenții se bucură de plimbări și timp petrecut în natură, zilnic!

Spre deosebire de un azil de bătrâni, aici locuințele sunt de tip garsonieră sau apartament cu baie proprie, servicii personalizate, iar rezidenții pot beneficia chiar și de o grădină de care se pot ocupa personal sau cu ajutorul administrației. Mai mult decât atât, locuința fiecărui rezident poate fi amenajată cu bunuri personale pentru a putea recrea atmosfera de acasă!

Fiecare rezident poate participa în diverse activități, în funcție de ce îi place: plimbări în natură, relaxare în grădina generoasă cu balansoare, picnic la pădure, plimbare și picnic la lac, gimnastică, lucru manual, pictură, modelare de plastilină, vizionare de filme, jocuri de societate, muzică, TV, socializare cu ceilalți rezidenți și formarea de legături și prietenii.

Moșia Bunicilor pune mare preț pe sănătate, motiv pentru care pun răsaduri pentru legumele folosite la salate, plantează și culeg legumele vara, fac grătar în curte cu musafirii și familia și se bucură de natură.

Perioada sărbătorilor este foarte frumos celebrată aici, deoarece se fac petreceri tradiționale la care familiile și prietenii rezidenților sunt bine veniți. Mai mult, Moșia primește grupuri de copii de la școală cu învățătoarele lor ce își arată talentele bunicilor, primesc studenți ce le aduc rezidenților concerte de muzică, colindători și dansuri.

În clădirea persoanelor dependente (deschisă în 2017), Moșia a pus în aplicare tot ce au învațat în cei 8 ani de activitate pentru o îngrijire eficientă, dar și pentru siguranța și confortul rezidenților. Astfel, clădirea dispune de un sistem de supraveghere cu senzori amplasați sub fiecare pat ce alertează îngrijitorii la orice mișcare, paturi special concepute pentru a preveni căderea. Mai mult, înregistrările video din zonele comune pot fi accesate și de familiile rezindeților oricând.

În ceea ce privește partea medicală, rezidenții Moșiei Bunicilor dispun de asistență medicală 24 de ore din 24, în timp ce managerul medical este doctor de familie și locuiește în apropierea locației, pentru a putea interveni ori de câte ori este nevoie. Dânsul se ocupă de toți bunicii, iar familiile care doresc îi pot înscrie pe aceștia la dumnealui, astfel îngrijitorii Moșiei se pot ocupa de procurarea medicamentelor ce țin de medicina generală. Mai mult, Mosia dispune de o colaborare cu un medic psihiatru ce vine o dată la două săptămâni pentru consultații, iar pentru orice alte specialități complexul asigură transportul și îngrijirea la Oltenița sau București.

În ceea ce privește prețurile, acestea pornesc de la 2500 de lei și diferă în funcție de cameră și serviciile suplimentare alese.

Moșia Bunicilor se adresează tuturor vârstnicilor, care își doresc sa petreacă timp în natură, să își facă prieteni noi, să se bucure de o locație cu personal specializat nevoilor pe care le au. Este un loc în care aceștia sunt îngrijiți și se bucură de viață în mijlocul naturii, participând la activități diverse, pe placul lor.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul www.mosiabunicilor.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here