Tehnologia, omul și natura s-au dovedit pe parcursul timpului două componente importante pentru evoluție, însă există și momente când evoluția sau modul în care s-au desfășurat lucrurile nu au funcționat chiar în cel mai bun mod. Am descoperit 5 de dezastre care au marcat omenirea și mai ales locuitorii acelor zone.

1.Dezastrul de la Seveso

Dezastrul de la Seveso

Acest dezastru a avut loc în anul 1976, la o uzină de chimică din nordul orașului Milano. O explozie puternică a eliberat în atmosferă o substanță toxină numită tetraclordibenzo-p-dioxina (TCDD). Această substanță eliberată a cauzat moartea a peste 3300 de animare și leziuni ale pielii pentru aproape 500 de persoane.

2. Explozia de la Tianjin

Tianjin explozie

O serie de explozii uriașe au zguduit nordul orașului chinez Tianjin. Aceste explozii au omorât cel puțin 44 de persoane și rănind alte câteva sute, potrivit oficialilor și mass-media de stat.

3. Explozia centralei nucleare de la Cernobâl

Cernobâl explozie

Explozia centrale de la Cernobâl din 1986, este cunoscută ca cea mai dezastroasă explozie a unei centrale nuclare. O explozie urmată de un indeciu care au izbucnit la uzină au eliberat particule imense de particule radioactive în atmosferă. Rezultatul acestei explozii a constat în extrem de multe cazuri de cancer, deformări ale oamenilor cât și a animalelor din zona respectivă.  În momentul de față zona în care se află centrala este părăsită și vizitată doar de cercetători.

4. Tsunamiul din Oceanul Indian

Tsunami Oceanul Indian

În anul 2004, s-a produs un dezastru natural în Oceanul Indian. Practic a avut loc un cutremur în ocean iar acesta a creat valuri foarte puternice și uriașe ce au ucis comunități întregi de oameni. Acest tsunami a avut loc datorită unui cutremur de 9 grade, și a ucis aproximativ 230.000 de persoane.

5. Seceta din Africa petrecută între anii 1981-1984

Seceta din africa

Între anii 1981 și 1984, continentul African s-a confruntat cu o secetă foarte mare. Efectele secetei au fost extrem de puternice, aproximativ 20.000 de oameni au decedat. Nici lacurile sau râurile nu au rezistat foarte mult căldurii, acestea secând.

Ce alte dezastre mai cunoști și nu au fost specificate?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here