dieta ketogenica

Cu ajutorul Dietei KETOGENICE poți slăbi, într-o singură lună, 15 kg.

Dietă ketogenică este astăzi una dintre cele mai populare și apreciate diete, care permit o pierdere importantă în greutate, oferind totuși posibilitatea de a mânca pe saturate preparate gustoase.

Cum acționează și cât este de sănătoasă?

Această dietă este astăzi propusă de către medicii nutriționiști pentru toți cei ce doresc să slăbească, însă inițial această dietă a fost concepută pentru a reduce crizele de epilepsie la persoanele bolnave, dar și pentru alte scopuri medicale.

Ușor modificată, astăzi această dietă presupune consumul de grăsimi în proporție de 60% din alimentele consumate zilnic, consumul de proteine 30% și consumul de carbohidrați doar 5%, ceea ce înseamnă că această dietă se bazează în special pe consumul de grăsimi și proteine, reducând la minim consumul de carbohidrați.

PRINCIPIU

Organismul nostru este dependent de cantitatea de glucoză din sânge, pe care o folosește în diverse procese celulare. Creierul de asemenea folosește o mare parte din glucoză circulantă. Glucoza din sânge își menține concentrația atât din aportul alimentar, cât și din producția realizată de ficat, din glicogen. Când glucoza scade și resursele de glicogen sunt epuizate, se topesc grăsimile pentru a se obține corpii cetonici, ce pot “înlocui” glucoza pentru o perioadă limitată de timp.

Pentru producția acestor corpi cetonici organismul mobilizează grăsimile din depozite, urmând că acestea să fie metabolizate, topite, consumate. Așa se explică de ce în dietă ketogenică, bazată pe un aport foarte scăzut de carbohidrați, se pierd în special grăsimile din organism, protejându-se mușchii. Dieta ketogenică mai este folosită și de către sportivii de performanță, dar și de către cei ce practică culturismul.

ALIMENTE PERMISE

Este un meniu bazant în special pe carne, ouă și brânzeturi, dar și legume și fructe cu un conținut scăzut în carbodidrati.

  • tipuri de carne

În această dietă puteți consuma carne de pui, de pește, de porc, de mânzat, de vită, de miel, de curcan, de iepure, de oaie. Nu aveți voie să mâncați însă carne procesată industrial sau acasă (vezi fast-food de exemplu), carne afumată, cârnați, mezeluri.

  • feluri de lactate

Veți putea consuma orice tip de brânză, mai puțin sortimentele de cașcaval afumat, dar și smântâna, de preferat mai grasă.

  • alte alimente permise

Ouă;
Unt;
Uleiuri extravirgine;
Mixuri de nuci și semințe;
Avocado;
Nucă de cocos și ulei de cocos;
Măsline și ulei de masline;
Broccoli;
Conopidă;
Spanac;
Varză;
Ardei;
Castraveți;
Spanac și alte verdețuri;
Ridiche și alte rădăcinoase precum țelina, morcov, dar și usturoi și ceapă;
Alte legume precum dovlecei, salată verde, conopidă, vinete etc;
Fructe de pădure.

LICHIDE PERMISE

Pe tot parcursul dietei puteți bea apa plată ca lichid principal, dar și apă minerală, ceai verde și cafea (neîndulcită).

Cât timp poate fi ținută?

Dieta poate dura un timp îndelungat, în funcție de numărul de kilograme pe care fiecare are nevoie să îl piardă. Primele săptămâni sau chiar prima lună se va urmă dietă cu strictețe, fază de atac durând în funcție de numărul de kilograme pe care doriți să îl pierdeți. Apoi se pot consumă alimente bogate în carbohidrați o zi pe săptămâna.

Medicii recomandă ca 5-6 zile să urmați meniul strict, apoi în ziua 6 sau 7 să consumați carbohidrați: cereale, fructe dulci, pâine etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here