Mierea Manuka antibiotic natural

Mierea este cel mai puternic antibiotic natural care distruge foarte multe microorganisme bacteriene și fungice printre care: E.coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus faecalis, Helicobacter Pylori etc.

Cu toții știm care sunt principalele beneficii ale mierii de albine, dar în același timp știm foarte bine cât de periculoase sunt antibioticele luate fie după ureche, fără a consulta un doctor înainte, fie luate prea mult de 7, maxim 14 zile.

De aceea, potrivit cercetătorilor internaționale, se pare că există un anumit timp de miere care are aceleași proprietăți cu ale antibioticelor, tocmai de aceea mierea de Manuka a fost denumită și antibiotic natural.

Despre mierea antibiotic

Manuka este o varietate de Tea Tree sau arbore australian de ceai. Este vorba de un arbust cu frunze perene. Cercetări recente au evidențiat mierea de Manuka, ce conține peroxid de oxigen, un antiseptic eficace foarte cunoscut, în proporții excepționale, în comparație cu alte tipuri de miere.

manuka

Există numeroase produse în care poate fi regăsită mierea de Manuka, precum dropsuri de gât, gel antibacterian pentru răni, oțet de mere cu miere de Manuka, dar și balsam de buze sau cremă hidratantă cu miere antibacteriană, și bineînțeles, miere la borcan.

Utilizată în mod traditionat de către populaţia maori, mierea de Manuka a fost mereu aureolată de o putere miraculoasă. O echipă de cercetători de la Universitatea Waikato, din Noua Zeelandă, a studiat această miere şi a descoperit că are o acţiune bactericidă superioară anumitor tratamente antibiotice, de pildă poate acţiona asupra stafilococului auriu.

Motivul: conţine un component suplimentar original, denumit UMF (Unique Manuka Factor), termen care, în acelaşi timp a devenit şi sigla folosită de către asociaţia UMFHA pentru a desemna conţinutul în această substanţă şi pentru a garanta autenticitatea produsului.

Mai multe cercetări au fost făcute de atunci, mai ales de către Society for General Microbiology din Edinbourg, Scoţia, şi Universitatea tehnică din Dresda, Germania.
Rezultatele au arătat că mierea de Manuka are o acţiune excepţională asupra rănilor, cicatricilor, arsurilor, micozelor, ulcerelor de stomac, aftelor, sinuzitei, durerilor de gât, ca şi asupra circulaţiei sanguine şi a sistemului imunitar. Cu un atu suplimentar, şi anume acela că poate fi conservată şi îşi păstrează proprietăţile ani întregi.

Proprietăţile antioxidante ale mierii de Manuka protejează împotriva radicalilor liberi, care sunt responsabili pentru o serie de probleme de sănătate, deteriorarea celulelor şi îmbătrânirea accelerată.

Anti-infecţioasă bacteriană şi virală, anti-fungică puternică, antiseptică, expectorantă. Uleiul esenţial de Manuka este un puternic ulei aromatic, anti-infecţios, împotriva tuturor germenilor patogeni.

Putem deci să-l utilizăm ca să combatem infecţiile respiratorii (prevenţie şi tratament),infecţiile urinare şi vaginale, infecţiile cutanate, deoarece este foarte plăcut şi foarte bine tolerat.

Putem trata abcese, băşici, ulcere, herpes, mici răni. Contribuie de asemenea eficace laevacuarea mucozitatilor din gât, bronhii, sinus.

Poate fi folosit şi pentru a trata numeroase afecţiuni buco-dentare, infecţii şi inflamaţii gingivale.

Uleiul esenţial de  Manuka poate uşura simptomele alergice, alergia la polen, la blana de animale, dermatitele. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here