Zirconiu, materialul care a revoluționat domeniul stomatologiei

Zirconiu a apărut destul de recent în lumea stomatologiei și este un rival de temut al ceramicii. Dacă până acum un dentist bun prefera să lucreze cu ceramica, de când zirconiul și-a făcut simțită prezența pe piață lucrurile s-au mai schimbat puțin, acesta fiind de cinci ori mai rezistent decât ceramica.

Majoritatea celor care aleg dinti zirconiu o fac pentru estetica. Fiind o ceramica alba, acest material asigura un aspect foarte placut, aproape identic cu aspectul unor dinti normali. Un implant cu zirconiu sau o coroana de zirconiu nu contine niciun fel de metal, ceea ce creste foarte mult eficienta estetica.

Rezistenta este un alt punct forte al zirconiului. Pana la aceasta ora, putem spune ca este cel mai rezistent material din stomatologie si tocmai din aceasta cauza atunci cand un pacient are nevoie de un implant dentar medicul stomatolog ii recomanda o coroana zirconiu.

Corpul uman tolereaza acest material fara niciun fel de probleme, neexistand probleme cum ar fi alergiile sau coroziunea.

Din pacate, zirconiul este inca un material scump. Prelucrarea sa este complexa, ceea ce ii creste foarte mult pretul. Acest lucru duce la incapacitatea unui numar mare de oameni de a achizitiona servicii stomatologice ce implica acest material. Viitorul suna bine, insa, preturile fiind intr-o continua scadere.

La ce poate fi folosit zirconiul in stomatologie?

Este ideal pentru constructia unui schelet de sustinere pentru lucrarile ceramice, este deosebit pentru niste lucrari protetice integrale si chiar pentru implanturi dentare. De regula, implanturile dentare sunt realizate din titan, insa bontul poate sa fie confectionat din zirconiu iar avantajele sunt mari. Pe langa efectele estetice obtinute, un implant de zirconiu nu este alergic si nu duce la schimbarea culorii gingiei.

Cum implanturile integral realizate din zirconiu sunt destul de noi, avand o varsta de doar 4 ani, sunt inca destul de scumpe. In viitorul apropiat insa, vor deveni din ce in ce mai accesibile.

Astfel, daca ai nevoie de un implant sau de o lucrare dentara, este bine sa iei in considerare acest material. In ciuda faptului ca este scump, este un material ce poate rezista o viata si iti poate oferi un zambet excelent, chiar si dupa ce dantura ta naturala nu mai raspunde la fel de bine solicitarilor estetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here