kit-incarcator-priza-auto-cablu-apple-microusb-alb-blue-star

Fie ca plecam la munca, ca plecam cateva zile din localitate sau in concediu, primul lucru pe care il punem in bagaj este incarcatorul de telefon. Avand in vedere numarul mare de aplicatii pe care le utilizam zi de zi, plus jocurile de care nu ne putem lipsi, observam ca ramanem foarte repede fara baterie. Asadar incarcatorul nu ne poate lipsi din geanta.

Poate ca va intrebati de ce dintr-o data telefoanele moderne suporta o incarcare mult mai rapida a bateriei. In esenta, treaba e simpla. Motivul pentru care nu exista probleme este urmatorul: nu incarcatorul incarca bateria telefonului ci telefonul isi trage singur cat curent are nevoie. Toate incarcatoarele au standard ~5V si amperaj variabil (intre 0.5mA si 2A). Un amperaj mai mic inseamna durata mai mare de incarcare a aparatului. Amperajul mai mare nu afecteaza pentru ca dispozitivul si-l limiteaza automat la cat are nevoie.

Curentul de incarcare nu se putea creste pentru ca majoritatea cablurilor USB din comert nu suporta amperaje mai mari, in concluzie s-ar topi. Fiecare incarcator va avea un anumit amperaj. Tensiunea, insa, o pot creste si au doua niveluri noi: 9 volti si 12 volti. Majoritatea telefoanelor de top din ultimii ani suporta incarcare la 9 volti, iar unele chiar si la 12 volti (modelele HTC, de obicei). Evident, nu doar incarcatorul este necesar, ci si hardware compatibil in telefon.  Cel mai bun incarcator pentru telefonul mobil va avea un amperaj suficient de mare cat sa corespunda cu specificatiile din fisa tehnica a dispozitivului. Ar fi ideal daca ati opta pentru un incarcator cu mai multe porturi, minim doua, in ideea ca veti putea incarca mai multe dispozitive in acelasi timp de la el. Mare atentie la acest aspect, daca telefonul vostru suporta tehnologii quick charge sau fast charge, trebuie sa va orientati catre un incarcator ce are inglobate aceste tehnologii.

Incarcatoarele pentru telefoanele mobile nu mai sunt asa de rezistente cum erau candva. Se intampla de multe ori sa ne trezim cu ele nefunctionale si sa fim nevoiti sa cumparam altele. Cel mai bun incarcator pentru telefon va avea toate functiile necesare incarcarii telefonului mobil intr-un interval de timp cat mai scurt.

In primul rand, trebuie sa realizezi ce fel de mufa are vechiul incarcator, ca sa stii ce anume sa cauti prin magazine. Dupa ce ai stabilit standardul de care ai nevoie, trebuie sa te gandesti unde anume vrei sa il folosesti. Pentru acasa ai la dispozitie clasicul incarcator de priza si cel wireless (recomandat atat timp cat si telefonul tau suporta acest standard), iar pentru masina vei fi nevoit sa achizitionezi un incarcator auto la 12 volti.

Cu siguranta ati observat ca telefoanele mobile vin din fabrica cu tot mai putini centimetri de cablu pentru incarcatoare. Cel mai bun incarcator pentru telefon este acela care nu te tine departe de dispozitivul multimedia atunci cand este conectat la priza. Cautati incarcatoare cu cabluri de peste 1 metru. Stiu ca exista prelungitoare USB, insa daca le veti folosi veti pierde din calitatea incarcarii. Si desi fiecare producator de telefoane mobile recomanda incarcarea dispozitivelor numai cu incarcatoarele produse de ei, realitatea este incarcarea unui smartphone se poate face si cu incarcatoare de alte branduri atat timp cat sunt compatibile cu dispozitivul nostru.

In concluzie, cat timp ne dorim cel mai bun incarcator pentru telefonul mobil, avem nevoie de calitate. De calitate si de siguranta, deci luati in considerare acesti doi factori atunci cand alegeti un incarcator pentru smartphone-ul detinut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here