principalele semne ale ficatului

Ficat încărcat – principalele simptome care ar trebui să te pună pe gânduri

Nu trebuie să știți prea multă medicină pentru a cunoaște care sunt principalele organe vitale din organismul uman și care este rolul lor. Pentru că în ultima perioadă am tot auzit oameni care se plâng de dureri de stomac și ficat, am zis să vă prezint principalele informații despre ficatul nostru și cam ce semne și simptome are trebui să vă pună pe gânduri și să dați fuga la doctor.

Ficatul este cel mai mare organ al corpului, reprezentând aproximativ 1/50 din greutatea totală a unei persoane. Este așezat în partea dreaptă a abdomenului, sub coaste, și constituie un organ extrem de important pentru funcționarea și sincronizarea corectă a proceselor din corpul nostru, indispensabile vieții.

Ficatul are rol de filtru al organismului: purifică și elimină toxinele acumulate din mâncarea, băuturile sau medicamentele pe care le utilizăm în orice moment al zilei. De asemenea, ficatul mai are rol și în producerea bilei, a factorilor de coagulare a sângelui și a unor proteine, în distribuția sângelui circulant în organism și de depozitare a unor vitamine, minerale și a glucozei. În viața intrauterină, el are un rol extrem de important în producerea hematiilor (globulele roșii).

ficat-ficat

De obicei, bolile de ficat nu prezintă semne și simptome specifice, dar este bine să fie investigat orice indiciu care ne poate arată acest lucru. Fiind un organ vital, orice semn de îmbolnăvire trebuie să ne trimită la medic pentru efectuarea unei consultații și a unui set complet de analize.

Așadar, dacă prezinti una din semnele prezentate mai jos, ar fi bine să-ți faci cât mai repede o programare la doctor pentru mai multe investigații suplimentare:

  •  Oboseală, durere în partea dreaptă, pierderea în greutate
  • piele și ochi cu tentă gălbuie (icterice)
  • Scăderea poftei de mâncare
  • Scaune decolorate
  • Sentimentul de plenitudine
  • Abdomen mărit în volum

Sănatatea ficatului poate fi păstrată ușor, prin adoptarea și respectarea unui stil de viață corect! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here