allied filmul 2016

Allied sau Aliatul este filmul cu poveste de război lansat la final de 2016, cu Brad Pitt, în rol principal. Aproape pot să îl consider un cadou, pentru că dintre toate filmele cu poveste de război între diferite țări prezintă cel mai bine relația dintre dragoste și război, adevăr și minciună.

Începând cu data de 2 decembrie 2016, vă invit să mergeți la vizionarea unui nou film cu Brad Pitt. Îndrăgitul actor joacă rolul unui agent al serviciului britanc de spionaj (Max Vatan), personaj ce se îndrăgostește iremediabil de Marianne Beausejour, rol jucat de Marion Cotillard.

Acțiunea filmului se petrece în anul 1942, atunci când Max și Marianne Beausejour se întâlnesc în orașul Casablanca din Maroc, unde cei doi au fost trimiși să asasineze ambasadorul Germaniei.

Pentru ca aceștia să nu dea nimic de bănuit celor cu care intra în contact de faptul că sunt spioni, Max și Marianne joacă inițial rolurile de soț și soție. Pentru că din păcate sau fericire jocul de-a cuplul nu a ținut mult, aceștia iremediabil se înrăgostesc și după misiunea.
Cei doi ajung în Anglia, țara natală a lui Max unde își formează o familie, iar Marianne naște copilul rezultat din dragostea celor doi agenți.

După nașterea fetiței celor doi, relația lor trece printr-o adevărată probă. Max află de la superiorii săi, faptul că Marianne este defapt un spion german și trebuie să o testeze.

Este cel mai greu moment pentru Max, refuzând să creadă zvonul că soția sa este defapt spionul Germaniei. Din acest moment, pentru că nu s-a subordonat, Max începe să își testeze soția. În încercarea de a afla dacă este sau nu spion german, personajul jucat de Brad Pitt, primește din partea superiorilor un mesaj transmis prin telefon pe care îl scrie pe o foaie de hârtie pe care o lăsă special să fie văzută de soție.

În perioada aceasta, actorul principal caută diverse persoane cu care soția sa a intrat în contact în trecut, pentru a își demonstra faptul că Marianne este „curată”. Informațiile primite de Max nu au fost cele dorite, acesta află că adevărata Marianne Beausejour este de mult moartă iar soția este o impostoare.

Pentru că dragostea a învins sentimentul de trădare al soțului, cei doi aleg să fugă din Anglia, însă nu reușesc și sunt prinși de superiorul lui Max. În acest moment, falsa Marianne Beausejour, alege ca soțul și copilul să nu aibă de suferit în urma descoperii adevărului și se împuscă în cap.

Max scapă de acuzația de complice la spionajul soției, iar in dosarul acesteia, este menționat faptul că falsa Marianne Beausejour, a fost executată de soț.
Dragostea învinge în cazul de față dorința de viață iar Max și fica sa au urmat să aibă un viitor liniștit.

Filmul este bine realizat, are și momente când devine puțin plictisor însă per total merită să fie văzut pentru că până la urmă Brad Pitt, cu sigurață alege filme bune în care să apară.

Dacă te-a făcut curios/curioasă povestea filmului, te invit să mergi la vizionare începând cu data de 2 decembrie 2016. După vizionare, dacă ai plăcerea, te aștept și cu o opinie despre film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here