Nu stiu daca exista om pe lumea aceasta care sa se duca la doctor cu fara un strop de emotie.

Pe mine personal, numai gandul ca ar trebui sa ma duc la un cabinet stomatologic ma infioara si asta nu pentru ca medicii de acolo nu sunt priceputi, ci pentru ca imi este teama, insa de cand ma duc la cei de la Dental Praxis o parte din teama a mai disparut.

In urma cu cateva zile, am fost la medicul meu stomatolog care la dintii mei cu probleme mi-a facut o radiografie dentara pentru a sti exact daca trebuie scosi si pusa o punte dentara sau daca radacina lor mai este puna si putem sa ii salvam. Pentru ca este un pas destul de important pentru mine, l-am rugat pe domnul doctor sa imi mai dea un pic de timp pentru a ma putea documenta.

Primul lucru la care m-am gandit atunci cand mi s-a recomandat sa imi pun implant dentar a fost “Paaai si daca organismul meu nu il accepta si o sa am o groaza de probleme?!?!” Din surse sigure si avizate am aflat ca acest lucru este absolut imposibil pentru ca nu e ca si cum mi s-ar face un transplant de vreun organ, este doar inlocuirea radacinii dintelui cu un surub pentru ca mai apoi domnul doctor sa poata construi dintele cu toate componentele lui.

dental

Puntea dentara este o lucrare protetica fixa realizata pentru substituirea unui dinte sau a mai multor dinti ce lipsesc sau sunt deteriorati, in scopul restituirii pacientilor edentati partial, functionalitatea si estetica dentara. In cazul meu, puntea dentara va substituii 3 dinti 🙁

Dupa cum va spuneam si un pic mai sus, nu suport deloc durerea si tocmai din aceasta cauza m-am documentat mai mult despre acest capitol, ca in final sa aflu ca totul a fost un mare mit, deoarece operatia in sine nu doare si nici nu te umfli dupa. Intreg procesul de implantare a surubului pe post de radacina se face sub anestezie locala si dureaza undeva la 1 – 2 ore, asta nu inainte de a face o radiografie dentare inainte pentru a ii fi mult mai usor stomatologului.

Urmeaza perioada de vindecare, asa numita perioada de osteointegrare, care este de 3 pana la 6 luni. Apoi urmeaza ca medicul sa va ataseze un bont protetic. Din acest moment protezarea prin coroane, punti sau proteze mai necesita cateva sedinte, deci cateva zile.

Pe cei de la Dental Praxis ii gasiti in Bucuresti, langa Maternitatea Giulesti (str. Boisoara, nr 10-12, sector 6).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here