Multe dintre femeile care raman insarcinate, se duc invariabil cu gandul la kilogramele in plus pe care le vor acumula pe timpul sarcinii.

Ce trebuie sa stie ele este ca, o parte din acele kilograme in plus de care se sperie provin dintr-o crestere ponderala normala si sanatoasa. De exemplu, kilogramele acumulate in primele luni sunt de fapt rezerve de proteine si de grasimi de care fatul are nevoie pentru a se hrani corespunzator in cea de-a 2-a perioada a sarcinii.

Teama kilogramelor in plus se poate intoarce ca un boomerang impotriva sanatatii celor doi – mama si fat – de aceea este importanta informarea in aceasta situatie.

Specialistii spun clar ca atata vreme cat vorbim despre un plus ponderal de 10-14 kilograme nu ar trebui sa ne speriem, daca se depaseste aceasta limita, trebuie sa luam masuri, iar acestea ar fi, dupa cum urmeaza:

1. Bem 2 litri de apa pe zi! Apa asigura functionarea normala a rinichilor si previne constipatia, iar hidratarea este importanta nu numai pentru sanatatea femeii insarcinate, ci si pentru dezvoltarea normala a fatului.
2. Uitam zicala „mananc pentru doi” si nu dublam portiile de mancare. O femeie insarcinata trebuie sa consume un plus de 300 de calorii fata de una care nu este insarciana.
3. Folosim o lista cu alimentate sanatoase, nutritive si satioase, dar si una care sa contina alimentele care nu sunt recomandate si functionam dupa aceste doua liste.
4. Ne cantarim frecvent, astfel vom putea urmari evolutia kilogramelor in plus, ca in cazul in care lucrurile degenereaza, sa putem interveni la timp.

Asadar, iata ca o atentie sporita si o buna documentare, rezolva rapid problema kilogramelor in plus in sarcina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here