Tot ce trebuie să știi înainte de a merge la doctorul stomatolog pentru un implant dentar.

Înainte de a te îndrepta cu teamă și inima strânsă către o clinică de stomatologie pentru a stabili împreună cu doctorul stomatolog dacă este nevoie sau nu de unul sau mai multe implante dentare, ar fi bine să te documentezi un pic inainte. Însă, credeți-ne, și documentația pe internet vis a vis de diferite probleme, în general medicale, este o artă deoarece trebuie să știi unde să cauți. Nu toate site-urile din online au în spate și un doctor avizat, care știe despre ce se vorbește cu adevărat în acel articol, așa că mare atenție! 🙂

implanturi_hljo

Revenind la noțiunea de implant dentar, trebuie să știți că acesta este un șurub din titan care va înlocui rădăcina dintelui vostru cu probleme. Acesta va putea fi pus numai după ce medicul stomatolog vă v-a extirpa dintele. După câteva zile, implantului i se va atașa o altă piesă metalică pe care medicii stomatologi o denumesc bont ca mai apoi să poate fi plasată coroana, puntea sau proteza care va înlocui dintele lipsă.

Să nu vă imaginați că orice dinte pe care îl aveți doctorul o să vi-l scoate pentru a vă pune implant. Aceștia, înainte de a stabili pașii următori vă vor cere să faceți o radiografie dentară ca abia mai apoi să stabilescă dacă scoate dintele și vă pune implant sau rădăcina este bună și atunci vă poate salva dintele.

După radiografia dentară, dacă doctorul ajunge la concluzia că singura soluție e implant dentar, atunci totul se va face sub anestezie locală.

Această intervenție durează aproximativ o oră, poate un timp mai îndelungat dacă este plasat un număr mai mare de implanturi.

Urmează perioadă de vindecare, așa numita perioadă de osteointegrare, care este de 3 până la 6 luni. Apoi urmează ca medicul să vă atașeze un bont protetic. Din acest moment protezarea prin coroane, punți sau proteze mai necesită câteva ședințe, deci câteva zile.

De reținut este că fiecare pacient reprezintă un caz unic și de aceea este dificil de menționat un timp anume.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here