Mereu m-am întrebat și am fost foarte curioasă de cum trăiau oamenii acum mulți, mulți, mulți ani în urmă când nu exista nici curent electric, nici tehnologie avansată, nici internet, nici nimic.

Pentru a putea supraviețui, oamenii trebuiau să meargă la vânătoare, nu la supermarketuri sau prin mall-uri, cum se poartă în ziua de astăzi.

Nu vreau să mă gândesc cum se descurcau femeile acum mulți ani în urmă când nu existau absorbante de bumbac la tot pasul și erau nevoite să folosească cârpe sau mai târziu, vată.

ladyanion

Primele absorbante de unică folosinţă au apărut, se pare, în jurul anului 1896, deşi există încă dubii cu privire la data exactă. Ideea le-a venit asistentelor medicale care improvizau absorbante din feşele şi pansamentele cu care îngrijeau rănile bolnavilor.

Companiile private au prins ideea din zbor şi astfel au apărut primele absorbante. Numai că preţul lor nu era deloc de neglijat, reclamele la absorbante erau prea îndrăzneţe în acea perioadă, iar femeile nu păreau dispuse să plătească pentru ceva ce ar fi putut să-şi facă singure, acasă.

Oricum, primele absorbante nu erau deloc comode. Făcute dintr-un material absorbant, asemănător cu vata şi acoperite cu un strat textil mai fin, acestea se legau de o centură care se prindea în jurul taliei, pe sub haine.

Mai tarziu cineva a avut ideea de a adăuga pe partea inferioară o fâşie de material autoadeziv care să se lipească de lenjerie.

Bineînţeles că, la acea vreme, absorbantele erau foarte groase şi protecţia oferită nu era la fel de eficientă ca astăzi. Cu timpul, s-a adăugat un strat impermeabil pe partea inferioară, s-au inventat aripioarele şi s-au descoperit materiale cu o capacitate de absorbţie mai mare.

Abia în anii ’90 au inceput sa apara, ca o rarite, absorbantele. Deşi, la început, femeile nici nu aveau habar cum arată unul, absorbantele au intrat, încet, încet, în viaţa noastră.

În prezent, pe piața actuală există o grămadă de firme care produc absorbante zilnice sau pentru perioada menstruală. Dintre toate cele existente noi vi le recomandăm pe Lady Anion.

Acestea sunt alcătuite din materiale naturale precum bumbacul steril, banda de turmalină cu emisie de anioni și infraroşii care oferă 100% protecție și previne apariția de iritații vaginale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here