modele de tunsori din 1920

Anul acesta, se pare că ne reîntoarcem și ne vom putea inspira din tunsorile și coafurile care se purtau în anii 20.

Întorcându-ne un pic în timpul de mult apus, mai exact în anii 20, facem din nou cunoștință cu frumusețea exprimată prin curaj, exuberanța și exprimarea de care au dat dovadă cele mai importante doamne din acea vreme, și anume: Marlene Dietrich, Anita Page, Joan Crawford, Greta Garbo si Coco Chanel. Aceste doamne au avut, au și vor avea un cuvând de spus în lumea modei, indiferent de secolul în care ne aflăm.

Anii `20 continuă să fie o sursă de inspirație, așa că te poți lăsa sedusă de stilurile decadei. Încearcă și tu aceste coafuri din anii `20 reprezentative pentru acea perioadă!

  • Buccle Cropped 

Coco Chanel, Clara Bow și Greta Garbo au simțit că buclele croped se pliază cel mai bine pe personalitatea lor. Una dintre cele mai frumoase coafuri ale anilor 20 exprimă feminitate, sex-appeal și eleganță. Părul de lungime medie și buclele au devenit repede un stil must try pentru toate femeile care își doreau să semene cu celebritățile.

coco-chanel-bucle

  • Finger Waves

Una dintre coafurile reprezentative pentru anii 20 este și finger waves (buclele făcute cu degetele). Marlene Dietrich, Anita Page și Claudette Colbert au ales să transforme această coafură în semnătura lor de stil. Oricât ar părea acum de ciudat să îți coafezi părul cu degetele, în acele vremuri era ceva obișnuit, având în vedere că femeile nu aveau la dispoziție atât de multe instrumente de hairstyling că acum. Dacă vrei să abordezi și tu acest stil chic, ia în considerare că ai nevoie de agrafe, fixativ și un ondulator de dimensiuni mici.

clara-bow

  • Bobul drept

Anii 20 au fost marcați de populara tunsoare bob. Staruri precum Colleen Moore, Louise Brooks și Anna May Wong s-au bucurat de farmecul acestui stil simplu, dar atât de elegant. Acest tip de tunsoare este adorat de franțuzoaice.

Colleen Moore

  • Tunsoarea Eton

Considerată bobul băiețesc, tunsoarea Eton a făcut furori în acea vreme, fiind una dintre cele mai îndrăznețe stiluri. Deși multe persoane considerau că acest stil nu este deloc feminin, Josephine Baker nu a fost descurajată să îl încerce, dimpotrivă. Stilizarea acestui model presupunea aplicarea brilantinei, o cremă pe bază de uleiuri, ideală pentru obținerea efectului de wet look.

josephine-baker-cheetah-fashion-1920s

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here